vrijdag 15 mei 2015

Muzikaal aperitief


Op zondag 31 mei kan je van een heerlijk muzikaal aperitief genieten in de bib. Om 11.30u brengen Sergio Rogier, Valentijn Biesemans en Jan Lust er het bekende 'Zigeunertrio' van Joseph Haydn en het eerste pianotrio van Franz Schubert.

Sergio Rogier studeerde in Luik bij Emmanuel Koch. Hij werd laureaat op verschillende wedstrijden en speelt in diverse ensembles (ook op barokviool). Fien Van den Fonteyne, één van de 2 Belgische deelnemers aan de Koningin Elisabethwedstrijd 2015 is een oud-leerlinge van hem.

Valentijn Biesemans studeerde in Brussel bij Carlo Schmitz en Viviane Spanoghe. Zijn jarenlange freelance-activiteit als cellist in verschillende orkesten en ensembles heeft gaandeweg plaats gemaakt voor optredens in kamermuziekverband en de onweerstaanbare drang tot componeren.

Jan Lust tenslotte studeerde bij Alan Weiss aan het Lemmensinstituut. Jan is actief in verschillende ensembles en orkesten en treedt als solist, chambrist en liedbegeleider vaak op in binnen- en buitenland. In Velzeke is hij de vaste organist in het klooster van de Grauwzusters-Penitenten.

Wie vorig jaar in oktober meeging naar Maarkedal hoorde de 3 muzikanten daar aan het werk want alle drie maken ze ook deel uit van het Grupetto Ensemble.

Toegang en aperitief zijn gratis maar tijdig vooraf reserveren is wel nodig.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten