woensdag 13 mei 2015

KJV vierde feest in Gent

Met 14 kinderen en jongeren van verschillende groepen van de Brakelse KJV trokken we op 10 mei naar het KJV-feest in Gent.
Voor groep 3 waren er activiteiten in het centrum van de stad, groep 4, 5 en 6 zaten in De Vooruit en de Sint-Pietersabdij. De juryleden ontmoetten er diverse auteurs van de boeken die ze lazen tijdens het voorbije jaar. Groep 3 en 4 konden deelnemen aan een boekenzoektocht of -quiz, voor de oudsten van groep 5 en groep 6 was er in de Domzaal van de Vooruit een podiumprogramma met Maxime De Winne en Tina Maerevoet. Het werd een boeiende babbel over 2 KJV-boeken (Wonder en Het mes dat niet wijkt) en over lezen en boeken in het algemeen.
Op de binnenkoer van de Sint-Pietersabdij was er tenslotte de bekroning met de bekendmaking van de winnaars.
Je kan de winnende boeken hier terugvinden.
Onze juryleden kijken elk jaar enorm uit naar het KJV-feest maar dit jaar misten de oudsten wel de échte KJV-sfeer. Ze vinden het leuker als alle juryleden samen op één locatie te vinden zijn in gezellige drukte en als er leuke randactiviteiten zijn. Misschien ontsnapt Stichting Lezen niet aan besparingen en is dat de reden van de nieuwe formule?
Hoedanook, voor de juryleden was het een fijn werkjaar met heel wat mooie boeken.


als je heel goed zoekt, kan je op bovenstaande foto's
Lotte, Sarah, Frauke, Emma, Britt, Silke,
Marieke, Nele, Joran en Jaco,
Fien, Marlies en Leen herkennen ...
meer foto's van de KJV-site zijn hier te vinden
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten