vrijdag 25 februari 2011

Kolet Janssen te gast in de bibOp maandag 21 februari was Kolet Janssen te gast in onze bibliotheek en gaf een boeiende lezing voor de leerlingen van het zesde leerjaar. Kolet was jarenlang leerkracht in het middelbaar onderwijs en legt zich sinds 2006 fulltime toe op het schrijven en geven van lezingen en workshops.
Kolet Janssen houdt van verrassingen. Zij ziet achter de gewone dingen van elke dag mysterieuze en spannende gebeurtenissen opduiken. Haar verhalen gaan dan ook vaak over gewone kinderen die bijzondere dingen meemaken.
In haar lezing schetste ze een beeld van hoe een boek onstaat: van de eerste prille idee├źn tot het afgewerkte product in de winkel. Ze had het ook over haar inspiratiebronnen: een afgeknipte vlecht op de stoep (De Vlecht), een tentoonstelling over hekserij (Het duivelskind), de gedachte 'wat als ...' (Huis op hol), een familiegeschiedenis (De koffer), ...
De leerlingen vuurden heel wat vragen op haar af en keerden na afloop met een mooi cadeau terug naar huis: een kaartje voor iedereen en een boek voor de klas!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten