donderdag 13 maart 2014

Jeugdboekenweek: gevaar!

Van 15 tot 30 maart is het weer zover: jeugdboekenweek in Vlaanderen!
Tijd om alle gevaarlijke boeken in de kijker te zetten. En dat zijn er heel wat. Lezen op zich is al gevaarlijk, voor je het weet knal je tegen een paal of vergeet je te gaan slapen ....
Alle kinderen en jongeren kunnen deelnemen van 15 maart tot 13 april aan onze leeswedstrijd. Wie themaboeken leest en enkele vraagjes beantwoordt (of een tekening maakt voor de kleintjes) kan een steentje maken en zo meebouwen aan een gevaarlijk hoge muur ... met instortingsgevaar! Iedereen wint alvast gevaarlijke snoepjes en er worden op 15 april 10 extra winnaars geloot. Meer lezen = meer kansen om te winnen!
 
Kinderen van 5 tot 7 zijn welkom op zondag 23 maart, tijdens de openingsuren van de bib van 10 tot 12u,  voor de superleuke knutsel- en muziekworkshop van Christa De Mulder: Gevaar voor de kippenfanfare!
Vooraf reserveren.
 
Kinderen vanaf ongeveer 6 jaar kunnen op woensdag 26 maart om 14u genieten van het verteltheater dat wordt gebracht door Meneer Zee en zijn muzikant. Samen brengen ze gevaarlijk griezelige verhalen.
Na de voorstelling (rond 15u) maken we ook de individuele winnaars van de Grimm sprookjeswedstrijd bekend: wie krijgt een leuke prijs en wie gaat naar de Efteling??
Wees erbij!
Maar vooraf reserveren graag.
 
De Brakelse klassen kunnen een speelse introductie of zoekwedstrijd meemaken en de kinderen van de 2de kleuterklas zijn op woensdag 26 maart met hun klas welkom op de supertoffe voorstelling '1000 klodders en kabalen' van Meneer Zee.
 
Een heel fijne jeugdboekenweek voor iedereen en .... pas goed op!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten