woensdag 28 september 2011

Steenuiltjes in de bib ...

De steenuil in de Vlaamse Ardennen staat volop in de belangstelling. Sedert 1 januari 2009 is Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen een beschermingsactie gestart voor onze kleinste uil. Hierbij werden 400 nestkasten geplaatst, werd het ‘STEENUILKE’ gebrouwen, werden een educatieve fiche, een reizende tentoonstelling én een steenuilgadget ontworpen.


De steenuil doet het in het golvende landschap van de Vlaamse Ardennen nog steeds goed. Steenuilen beschikken er naast een mooi aanbod aan nest- en rustplaatsen over voldoende voedsel dankzij de variatie aan bossen en poelen en de verscheidenheid aan planten- en diersoorten.

Vanaf zaterdag 1 oktober  tot en met zondag 30 oktober is de tentoonstelling vrij te bezichtigen in de bibliotheek van Brakel tijdens de openingsuren. Ze bestaat uit 8 grafische panelen en een touchscreen op sokkel waarbij aan de hand van vragen kennis kan vergarard worden over het leven en de biotoop van de steenuil. Naast een beschrijving van deze aaibare soort kan je ook ontdekken wat je zelf kan doen om hem meer kansen te bieden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten