donderdag 22 september 2011

Heerlijk onthaasten met tijdloze muziek

Op 1 oktober zal in de kerk van Zegelsem een nieuw sfeervol concert van het Festival van Vlaanderen plaatsvinden.
Tien jonge zangeressen (waaronder Soetkin Baptist uit Geraardsbergen) vormen het vocaal ensemble Psallentes Femina.
Zij brengen voor het Festival een bijzonder programma met gregoriaanse en meerstemmige muziek uit de Codex Calixtinus. Dit beroemde 12de-eeuwse manuscript wordt bewaard in Santiago de Compostela.
Het bevat naast mirakelbeschrijvingen en richtlijnen voor de pelgrims ook heel wat liturgische muziek voor de feesten van de heilige Jacobus van Compostela.
Oude muziek is in, het is een ideale manier om te onthaasten. Ook de aantrekkingskracht van het aloude bedevaartsoord Compostelea en de camino, de weg erheen, blijft nog onverminderd bestaan. En voor wie er alleen maar kan van dromen is er alvast dit puur vocaal vrouwenwerk van Psallentes Femina …

Kaarten voor dit concert zijn te verkrijgen in de bib: 055 42 12 45 of brakel@bibliotheek.be
De toegangsprijs bedraagt 10 euro, 8 euro voor 55-plussers en 5 euro voor wie jonger is dan 26 jaar. Receptiekaarten kosten 3 euro.

Een organisatie van de Werkgroep Festival van Vlaanderen en de gemeentelijke bibliotheek, met de steun van het gemeentebestuur.

Met dank aan de partners in cultuur: Culturele Raad Brakel, ACK, Argenta Veronique Clara, Drukkerij Surdiacourt, Garage Vande Putte, Incomec-Cerex en TMVW, partner van water-link.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten