donderdag 4 mei 2017

Aperitiefconcert op 21 mei

Iedereen is van harte welkom op het aperitiefconcert op 21 mei, om 11u30, in de Brakelse bib.Tenor Philip Defrancq en pianiste Gineke De Praetere zullen er liederen vertolken van Franz Schubert, Alberto Ginastera, Joseph Ryelandt, Samuel Barber en Leonard Bernstein. Een heel gevarieerd programma dus!

We stellen graag de muzikanten voor:
Philip Defrancq studeerde aan het hoger Vlaams muziekonderwijs (Leuven en Gent) en aan de Guildhallschool of Music & Drama (Londen). Hij is een veel gevraagd concertzanger-evangelist en werkte reeds samen met tal van (beroemde) dirigenten. Andere engagementen brachten hem in de opera. In recitals musiceert hij met Gineke De Praetere (piano) en Magali De Rouck (gitaar). Philip zorgde voor verschillende cd-opnamen, onder andere in samenwerking met Patrick Peire, Guy Penson en Sigiswald Kuijken. 

Gineke De Praetere studeerde klarinet én piano aan het conservatorium van Antwerpen. Ze volgde een masterclass piano bij Eliane Rodriguez en bij Pierre-Alain Volondat. Gineke specialiseerde zich in pianobegeleiding en is op die manier actief in kamermuziekverband met Philip Defrancq en met altviolist Henk De Bruycker, bij verschillende koren en tijdens muziekwedstrijden. Zij is momenteel leerkracht piano en begeleidster aan de Kunstacademie Vlaamse Ardennen te Ronse en coacht jonge muzikanten die verder willen studeren aan het conservatorium.
 
Gratis toegang maar zeker vooraf reserveren!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten