woensdag 15 oktober 2014

Een succesvol bibweekend ...

Het begon al goed op vrijdagavond 10 oktober.
Met de bus trokken we naar Maarkedal voor de voorstelling van Grupetto. We waren er met 50 toehoorders uit Brakel!
Het werd een sfeervolle avond, uitstekend vertolkt door de 5 muzikanten van Grupetto. Klassieke muziek (waaronder 2 indrukwekkende composities van Valentijn Biesemans zelf!) werd afgewisseld met lichte nummers. Tussendoor werden literaire teksten en foto's geprojecteerd en klonken geluidsopnames.

De verwendag van zaterdag 11 oktober lokte een kleine 250 mensen naar de bib.
Ze genoten er van de versnaperingen, waren blij met het geschenkje (balpen Bibliotheken Vlaamse Ardennen of snoepzakje voor de kinderen) en de gratis uit te lenen cd's of dvd's en waren heel erg ingenomen met de live muziek, schitterend gebracht door de muzikanten van het combo van de K.H. De Eendracht.
Ondertussen werd de boekenverkoop op de eerste verdieping druk bezocht.

Op zondag 12 oktober was er nog de hele dag door boekenverkoop.
In de namiddag kwam er heel wat volk dat naar het centrum was gekomen voor 'Brakel oktobert'.
Er werd voor 1.217 euro verkocht, een bedrag dat naar de actie 'Water voor Kikukwe' gaat.

Tussen 14 en 15u sprak Hugo Conderaerts over zijn passie voor sociale media. Johan Hosselaer bracht een enthousiast verhaal over hoe zijn engagement voor Afrika gestalte kreeg en burgemeester Stefaan Devleeschouwer sloot het rijtje sprekers af. Zijn passie voor mensen vindt uiteraard een uitweg in de gemeentepolitiek. Maar als verrassing kwam hij ook naar buiten met zijn fascinatie voor auto's, in het bijzonder voor de porche. De aanwezigen werden meegenomen in die passie die met veel verve en vuur werd gebracht ...

Enkele sfeerbeelden:


 

 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten