vrijdag 7 maart 2014

Oorlogspennen in Brakel


Bibliotheken Vlaamse Ardennen organiseert in 2014 de lezingenreeks ‘Oorlogspennen in de Vlaamse Ardennen’.
Op donderdag 20 maart, om 20u, is Brakel aan de beurt.

Eén van Vlaanderens belangrijkste auteurs, Stefan Brijs, komt dan naar de bibliotheek. En ook toppianist Hans Ryckelynck is van de partij.
Stefan Brijs zal het vooral hebben over zijn boek ‘Post voor mevrouw Bromley’, volgens recensenten één van de allerbeste boeken ooit over Wereldoorlog I. En een meer dan waardige opvolger voor zijn veelvuldig bekroond boek 'De engelenmaker'.
De eerste helft van Post voor mevrouw Bromley speelt in het Londen van 1914-1915. Hoofdpersonage John Patterson wil niet meegaan in de Britse oorlogseuforie. In het tweede deel wordt de lezer ondergedompeld in het oorlogsgeweld rond het Frans-Vlaamse Arras.
 
Hans Ryckelynck brengt tussendoor composities van Debussy en Jongen uit oorlogstijd. En hij vertolkt ook muziek van André Devaere, een jonge beloftevolle componist uit Kortrijk die het slagveld helaas niet overleefde.
 
Hans Ryckelynck was eerder al te gast in onze bib, hij bracht toen samen met cellist Jan Sciffer een bijzonder geslaagd en fel gewaardeerd avondconcert.  In de bib vind je trouwens heel wat cd's (zoals het volledige pianowerk van André Devaere) van deze pianist die geregeld optreedt in binnen- en buitenland.
 
Een avond om absoluut niet te missen dus.
Gratis toegang.
Reserveren via brakel@bibliotheek.be of 055 42.12.45.
 
Een organisatie van Bibliotheken Vlaamse Ardennen met de steun van het Streekgericht Bibliotheekbeleid Provincie Oost-Vlaanderen.
 
Om een idee te krijgen van de muziek van André Devaere:
 
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten