maandag 24 juni 2013

Boeksprekers?? !!

Ze zijn er nog steeds. Onze bibliotheken staan er nog altijd vol mee. Ook in een wereld van tablets, smartphones, e-readers en sociale media blijven de vertrouwde, gedrukte boeken  mensen verleiden om ze ter hand te nemen, om ze nieuwsgierig open te slaan, om ze bladzijde voor bladzijde te verkennen. Soms doorploegd en beduimeld, andere keren nog fonkelnieuw en maagdelijk wit, maar altijd vol verrassende verhalen en wonderbaarlijke werelden waarin het heerlijk verdwalen is.
De bibliotheken van de Vlaamse Ardennen willen deze boeken en hun lezers het feest geven dat ze verdienen. Daarom organiseren zij voor het eerst het literair festival BOEKSPREKERS. Op zaterdag 28 en zondag 29 september 2013 zijn alle liefhebbers van het betere boek welkom in zaal De Brug te Kluisbergen, waar een aantal van de beste schrijvers uit Vlaanderen en Nederland hun opwachting maken.
Na de officiële opening op zaterdag om 16.30u verwelkomen wij achtereenvolgens Peter Terrin, Ann De Craemer en Floortje Zwigtman. Op zondagmiddag zendt Radio 1 live van op het festival het programma “Touché” uit, met een nog te bepalen gast uit de literaire wereld. Op zondagnamiddag zijn er bovendien lezingen van Erik Vlaminck, Carll Cneut & Peter Verhelst, en Saskia De Coster.
Doorlopend zijn er signeersessies, een tentoonstelling over 100 jaar Johan Daisne, drank & hapjes, en randanimatie. De toegang tot het festival is gratis. Voor het bijwonen van de Radio 1-uitzending moet er wel vooraf ingeschreven worden (vanaf 15 september).

Het volledige programma en alle praktische details zijn te vinden op www.boeksprekers.be.
Meer info over vervoer voor de geïnteresseerden uit Brakel, volgt later.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten