dinsdag 25 september 2018

Feestconcert!

Op zaterdag 6 oktober viert de bib één van de hoogtepunten van het feestjaar 2018.

Kamerorkest Casco Phil komt dan om 20u naar de Sint-Pieter-in-de-Bandenkerk van Nederbrakel met een bijzonder feestelijk en zeer toegankelijk programma: - B. Britten: Simple Symphony, op. 4
- W. A. Mozart: Concerto voor piano en orkest nr. 23, KV 488
- L. van Beethoven: Symfonie nr. 7, op. 92

 

Ook het orkest viert trouwens feest, want het bestaat reeds 10 jaar. Dirigent is Benjamin Haemhouts, één van de meest gedreven Belgische musici van het ogenblik. Na een carrière als solotrombonist in de Duitse Bamberger Symphoniker legde hij zich toe op het dirigeren en studeerde orkestdirectie bij de Russische dirigent Alexander Polyanichko.

Solist in het pianoconcerto is Hans Ryckelynck. Hij behoort tot de top van de Belgische pianisten. Aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth studeerde hij summa cum laude af. Hij vervolmaakte zich te Parijs bij Abdel Rahman El Bacha en werd laureaat van diverse prijzen. Hij doceert aan de conservatoria van Mons en Brussel.

Kaarten voor het concert (15 euro met reducties voor 55+ en -26) zijn te verkrijgen in de bib en op de Dienst voor Toerisme.

De organisatie is in handen van de Werkgroep Festival van Vlaanderen Brakel i.s.m. de bib. De gemeente Brakel zorgt voor logistieke steun en financieel is er een duw in de rug van volgende sponsors:
Culturele Raad Brakel, Stephan Vanden Berghe,
Farys, Opel Vande Putte en Surdiacourt Grafisch Atelier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten