woensdag 10 januari 2018

Poëzieweek in de bib

Van 25 tot en met 31 januari is het opnieuw Poëzieweek in Nederland en Vlaanderen. Op donderdag 25 januari, tijdens de openingsuren van de bib, zorgen de leerlingen van de Kunstacademie Vlaamse Ardennen alvast voor een 'theatrale' poëtische toets en krijgen de bezoekers een kleine attentie.

Op vrijdag 26 januari, om 20u, starten we het feestjaar van de bib met een sfeervolle avond waar poëzie en muziek elkaar perfect aanvullen: Paul Cox brengt een selectie uit zijn werk en Katrien Verfaillie vertolkt haar eigen pianocomposities.
Dichter Paul Cox uit Zegelsem tracht complexiteit zo te verwoorden dat het gewone weer ongewoon wordt en opnieuw verwondert. Hij schaaft en polijst tot alleen de essentie rest. Ernst en glimlach, donker en licht, lopen in zijn oeuvre - inmiddels 7 bundels - in elkaar over.
Katrien Verfaillie  - ‘pigeon on piano’ - componeert en speelt haar eigen muziek. Haar intuïtieve manier van spelen, het verhaal dat letterlijk onder haar vingers groeit, elke noot, elk timbre, elk gevoel is deel van de puzzel. Ontroerend in zijn eenvoud. Ergens in de vrije ruimte tussen minimal en Chopin maar met een sterke zeggingskracht die meteen aanspreekt.

Van harte welkom! Gratis toegang maar graag vooraf reserveren voor 26 januari.
Paul Cox

Katien Verfallie - cop. Bart Leenhouwers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten