dinsdag 11 april 2017

Braziliaanse muziek in bib

Tijdens het avondconcert van donderdag 20 april wordt een deel van de wereldmuziekcollectie in de kijker gezet. Het ensemble Bruchorões neemt het publiek dan mee naar Brazilië, via de 'choro', een muziekvorm die rond 1870 in Rio de Janeiro ontstond.

De traditionele bezetting bestaat meestal uit 5 à 6 muzikanten. De melodielijn wordt hoofdzakelijk door de bandolim (Braziliaanse mandoline), fluit of klarinet gespeeld.
De begeleiding wordt door  twee gitaren gebracht , één met zes en één met zeven snaren. De cavaquinho is een kleine viersnarige  ritmegitaar die een beetje lijkt op een ukelele. Deze ondersteunt meestal het ritmisch aspect maar wordt ook af en toe als solo instrument gebruikt. Het meest gebruikte  percussie-instrument is de pandeiro. Dit is een soort tamboerijn met een lederen vel en kleine cimbaaltjes die  een diepe en een scherpe klank kan voortbrengen.

Pierre Gevaert en zijn muzikale vrienden zullen dus vast voor een boeiende avond zorgen. We verwelkomen graag: Guy Buyse (bandolim), David Bauman (pandeiro), Sylvain Boisvert (dwarsfluiten), Matteo Carola (cavaquinho en gitaar), Falk Schrauwen  (percussie) en Pierre Gevaert (zevensnarige gitaar).

Iedereen is van harte welkom! Het concert begint om 20u, gratis toegang.
Vooraf reserveren is gewenst.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten