woensdag 7 september 2016

Verrassend concert Festival van Vlaanderen

Op zaterdag 1 oktober, om 20u, gaat in de sfeervolle, historische kerk van Everbeek-Beneden het jaarlijkse concert van het Festival van Vlaanderen door. Deze keer staat een origineel ensemble met een verrassend programma op de affiche.
Les Fêtes Galantes, bestaande uit sopraan Emilie De Voght, harpiste Leen Van der Roost en celliste Elke Wynants laten er poëzie klinken van Paul Verlaine.
Claude Debussy verklankte een aantal van de gedichten uit de bundel 'Les fêtes galantes' maar ook 4 hedendaagse Vlaamse componisten deden dat.
Het concert wordt dus een boeiende wisselwerking tussen 3 Vlaamse muzikanten, een bekende Franse dichter, een Franse componist en de Vlaamse componisten Jan Van der Roost, Frank Nuyts, Jef Neve en Wouter Lenaerts. Het geheel wordt vakkundig aan elkaar gepraat door niemand minder dan Kurt Van Eeghem!
Absoluut de moeite waard dus om mee te maken.
Kaarten zijn te verkrijgen in de bib of op de Dienst voor Toerisme of te bestellen via brakel@bibliotheek.be.
Het gewone tarief is 12 euro, wie ouder is dan 55 betaalt slechts 10 euro en jongeren onder de 26 jaar betalen 6 euro. Wie graag nog napraat op de receptie na het concert betaalt 3 euro extra.

Een organisatie van de Werkgroep Festival van Vlaanderen Brakel i.s.m. de bib en met de steun van het gemeentebestuur en volgende partners in cultuur:Geen opmerkingen:

Een reactie posten