vrijdag 10 juni 2016

Proeven van digitaal lezen met e-boeken

De meeste mensen lezen nog steeds het liefst gedrukte boeken. Toch groeit de belangstelling voor het digitaal lezen. Er zijn immers voordelen: een e-reader kan een grote hoeveelheid boeken bevatten en is dus erg handig om bijvoorbeeld mee te nemen op vakantie. Bovendien lees je in alle lichtomstandigheden heel vlot (wat niet het geval is met een tablet of iPad).

Helaas is er nog geen wettelijke regeling voor het uitlenen van e-boeken door openbare bibliotheken. Toch kan je dankzij Bibliotheken Vlaamse Ardennen kennismaken met digitaal lezen: het ontlenen van e-readers met e-boeken erop is immers wel mogelijk.
Ronse had al langer zo'n een e-readeraanbod, maar ten laatste vanaf 15 juni is het in elke bibliotheek van onze regio (Brakel, Kluisbergen, Maarkedal, Oudenaarde, Ronse en Wortegem-Petegem) mogelijk om kosteloos een e-reader te ontlenen. De toestellen zijn van het type Kobo Glo en erg makkelijk in gebruik.
Elke bib heeft een startcollectie van 60 à 70 titels. Benieuwd naar het aanbod van Brakel? Klik dan hier.
Wil je zien of er e-readers beschikbaar zijn? Klik dan hier. De toestellen kan je reserveren. De uitgeleende e-boeken niet. Maar je kan wel vooraf een keuze maken uit de aanwezige titels. In onze bib vind je de covers van de e-boeken in de trog van de luisterboeken (in de buurt van de balie).

De moeite van het proberen waard!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten