donderdag 19 november 2015

Doe mee aan Amnesty's schrijfmarathon van 5 tot 31 december!

In december organiseert Amnesty International jaarlijks een wereldwijde schrijfmarathon. Honderduizenden mensen schrijven dan wereldwijd de autoriteiten van verschillende landen aan om op te komen voor personen van wie de rechten ernstig worden geschonden.
Tijdens de internationale schrijfmarathon staan 12 dossiers uit 12 verschillende landen in de kijker. Dit jaar kan je aandacht vragen voor de situatie van o.a. de Congolezen Yves en Fred, die worden vastgehouden omdat ze op vreedzame wijze uiting gaven aan hun mening of de Oezbeekse journalist Muhammad Bekzhanov, die gemarteld werd om een bekentenis af te dwingen en ondertussen al 16 jaar in een gevangeniscel verblijft of voor de meisjes in Burkina Faso die al op zeer jonge leeftijd tot een huwelijk worden gedwongen...
Wil je graag meeschrijven?
Een door jou met de hand geschreven brief kan voor elk van hen een wereld van verschil maken!
Een overzicht van alle mensen (of groepen van mensen) voor wie je dit jaar kan schrijven, vind je onder deze link. Je vindt er een beschrijving van hun situatie, alsook een modelbrief.
Je kan hen ook een hart onder riem steken door hen persoonlijk een kaart te laten toekomen zodat ze weten dat ze niet vergeten zijn. Spring even binnen in de bib, in de themastand liggen postkaarten die via Amnesty International aan de betreffende persoon zullen worden bezorgd! Respecteer echter de richtlijnen die door Amnesty International bij elk van de personen worden gegeven als je een kaart zou invullen. Meer info vinden jullie op www.schrijfmarathon.be. We danken jullie voor jullie steun!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten