maandag 5 oktober 2015

Topeditie van het Festival van Vlaanderen Brakel

Op zaterdag 3 oktober speelde het pianotrio I Giocatori in Zegelsem voor een volle kerk. Het publiek was laaiend enthousiast.
Om te beginnen viel de muziek erg in de smaak. Uiteraard de prachtige trio's van Clara Schumann en Felix Mendelssohn maar dé grote verrassing van de avond bleek toch wel het trio van de Belgische componist François Rasse. 'U zal versteld staan van de schoonheid en de kracht van dit werk' klonk het in de inleiding. En dat bleek absoluut waar.
'Schitterend', 'ongemeen boeiend', 'wat een ontdekking', 'subliem', 'dit werk trekt je gewoon mee vanaf het begin' ... dit klonk allemaal oprecht uit de monden van de luisteraars.
En dan was er natuurlijk de manier waarop het werd gebracht.
Hans Ryckelynck, Hendrik Ide en Ludo Ide zijn topmuzikanten en het zijn ook nog eens vrienden. Dat weerspiegelt zich in hun ongelooflijk harmonieus en trefzeker samenspel. Hun uitvoering was geraffineerd en quasi feilloos, nu eens diep ontroerend en dan weer barstensvol energie, maar altijd boeiend en meeslepend.
Het waren echte 'helden' daar op het podium en daar draait het dit jaar om in het Festival van Vlaanderen met het thema 'Heroes', om mensen dus waar je vol bewondering kan naar opkijken.
De spontane staande ovatie was meer dan verdiend. I Giocatori is gewoon een topensemble en het was een genoegen en eer hen te gast te hebben in Brakel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten