donderdag 24 oktober 2013

Bibweek werd gezellig en interessant

Je thuisvoelen in de bib, daar ging het over tijdens de bibweek.
En dat doen de Brakelse bibgebruikers. Dat was heel goed te merken tijdens de supergezellige verwendag op 12 oktober. De bib was nog maar eens een plek van ontmoeting. Sinter-songwriter Jasper Morel zorgde voor een heel aangename sfeer. De kinderen waren blij met hun grote ballon en iedereen genoot van de lekkere cake. Dank aan Katleen, Elke, Christiane, Marleen, Carmen en Sven voor het bakken ervan! Er waren ook nog mooi gelamineerde bladwijzers én het handige ecologische notaboekje van Bibliotheken Vlaamse Ardennen. De schijfjes met muziek, spelletjes of films gingen vlot de deur uit, de uitleen ervan was immers gratis die dag.

 
Op donderdag 17 oktober kwamen ruim 80 mensen luisteren naar journalist/auteur Jef Lambrecht. Het werd een boeiende avond vol interessante feiten en weetjes over de actuele situatie in het Midden-Oosten. En alles werd historisch mooi gekaderd. Iedereen was onder de indruk van de kennis van de spreker en van de manier waarop het vlot en begeesterd werd gebracht. 
Tenslotte werden in het laatste weekend van de bibweek afgevoerde materialen verkocht: 820 boeken, 188 cd' en 46 dvd's vonden een nieuwe eigenaar. Het totaalbedrag van 690 euro gaat naar Cunina.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten