donderdag 14 maart 2013

Jeugdboekenweek volop bezig, we hebben nog 'een zee van tijd'...


Kinderen kunnen nog tot 30 maart meelezen tot in de 21ste eeuw. Voor elk boek dat ze lezen en beschrijven op een wedstrijdkaartje gaan we een jaartje verder in de tijd. Momenteel zitten we al in het jaar 2043!

Ondertussen reisden al diverse klassen met Lowie naar het verleden tijdens het bibspel. Door het vervullen van diverse opdrachten kunnen ze Lowie uit de oertijd terug naar het heden helpen. En er komen er nog ...
Een groepje meisjes van het vijfde leerjaar van Sint-Augustinus maakte een fantastisch rapnummer van het gedicht 'Spleen' van Godfried Bomans. We legden het even vast voor de camera:Of ze maakten of maken het spel ‘Met de klok rond’ mee op de vertelzolder. Katleen vertelt voor de grote kleuters en kinderen van het eerste leerjaar mooie verhalen en laat hen allerlei leuke opdrachten doen. Plezier verzekerd! 
En op woensdag 13 maart, om 14u, zat de bibzaal helemaal vol met enthousiaste toeschouwertjes voor het kindertheater van Jo De Rijck.
Jo moest de zolder opruimen en vond er oude spullen van oma en opa. En plots wist hij wat hij later wou worden!
Het werd een fantastische show met verbluffende goochelnummers en echte dieren! Zag jij al ooit 2 duiven veranderen in 1 konijn? Levend? Wij wel! En kon je live al meehelpen om iemand in twee stukken te zagen? Wij wel!
De kinderen (en hun ouders of begeleiders) genoten met volle teugen.
 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten