maandag 7 mei 2012

Waalse klanken klonken fantastisch!

Het was aangekondigd als een topactiviteit en dat werd het ook tenvolle...
Kurt Van Eeghem en Johan Duijck schitterenden in een prachtig samenspel van woord en muziek uit Wallonië.
Kurt had een heel mooie selectie gemaakt. Na het meeslepende 'Vive le gueux' van Charles de Coster, bracht hij poëzie van Maurice Carème, Claire Le Jeune, William Cliff, Andrée Sodenkamp, Pierre Puttemans, Henry Bauchau en Maurice Maeterlinck. Op zijn eigen enthousiaste, begeesterende manier lichtte hij zijn keuze telkens heel boeiend toe.
Johan Duijck praatte al even begeesterend over de Waalse componisten. De prélude en choral van C. Franck, de sonate van G. Lekeu en de sonatine van J. Jongen klonken subliem. Voor de meeste aanwezigen was het een eerste en meteen heel positieve kennismaking met deze muziek. Hij eindigde met fragmenten uit de sonate van E. Tinel, een Vlaamse componist jawel, maar heel erg beïnvloed door C. Franck. Op die manier werd de brug geslaan tussen Vlaanderen en Wallonnië en dat is ook de opzet van de reeks 'Waalse pennen in de Vlaamse Ardennen' van het samenwerkingsverband Bibliotheken Vlaamse Ardennen.
De ruim 80 aanwezigen genoten nog na tijdens de Waalse receptie met abdijbier en abdijkaas uit Chimayfijne Ardense vleeswaren, Luikse wafeltjes en frisdrank uit Spa. Iedereen was het erover eens: dit was een van de allerbeste avonden ooit in de Brakelse bib!

met dank aan het Streekgericht Bibliotheekbeleid Oost-Vlaanderen

Wie er was kan nog even opnieuw genieten met onderstaande foto's en filmpjes, wie er niet bij kon zijn kan toch even de sfeer opsnuiven:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten