dinsdag 3 april 2012

Met de bus naar Pascal Verbeken in Oudenaarde

Op donderdag 19 april, om 20u, start de lezingenreeks 'Waalse pennen in de Vlaamse Ardennen' in de bib van Oudenaarde.
Journalist Pascal Verbeken opent met 'Arm Wallonië: een reis door het beloofde land’ : documentaire film en lezing.

Van zijn bekroonde boek ‘Arm Wallonië’ werd een schitterende 3-delige reeks voor Canvas en een korte documentaire gemaakt.
Het arme Vlaanderen dat Auguste De Winne in 1903 ligt amper 100 jaar achter ons. De Winne beschreef  zijn reis door Vlaanderen als een tocht door ‘gaten van verdriet’ waar armoede, hongersnood, analfabetisme en uitbuiting welig tierden.

Voor Wallonië waren de voorbije decennia meedogenloos. Wat is er gebeurd met het beloofde land? En welke toekomst heeft het nog?
Pascal Verbeken maakt 100 jaar na arm Vlaanderen, een indringende analyse van de Waalse samenleving, rekent af met tal van clichés en herinnert rijk Vlaanderen opnieuw aan zijn schamele verleden. 

Na zijn debuut ‘Arm Wallonië’ verschijnt nu ook ‘Grand Central Belge’, een requiem voor een verscheurd land dat zijn oude demonen niet kan verjagen of … een voetreis door een verdwijnend land.

Vanuit Brakel vertrekt gratis busvervoer (onder voorbehoud van voldoende inschrijvingen). Graag inschrijven in de Brakelse bib voor 10 april. Van zodra we weten dat de bus wordt ingelegd, plaatsen we een berichtje op deze blog. Inschrijven kan dan ook nog later.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten