maandag 12 december 2011

Poolse trucjes voor wie er nog vlug bij is ..

Op vrijdag 16 december toveren we de leeszaal van de bib weer even om tot een kleine filmzaal.
We vertonen er op groot scherm de Poolse film 'Tricks'.
Polen heeft immers momenteel het voorzitterschap van de Europese Unie in handen. Tijd voor een film uit dat land dus!

Na 2 schitterende maar eerder zwaarmoedige films uit België en Hongarije koos Els Haelterman, de vrouw achter het filmproject in de bib, deze keer voor een luchtigere prent.
Tricks van regisseur Andrzej Jakimowski schildert het gewone leven op het Poolse platteland, gezien door de ogen van de zesjarige Stefek die op zoek is naar zijn vader die jaren geleden het gezin verliet. Als hij op het station een forens ziet, is hij overtuigd dat dit zijn vader is en hij doet er alles aan om het lot te beïnvloeden en zodoende vader en moeder terug bij elkaar te brengen. Hij hoopt daarbij op hulp zijn zus Elka, die volgens hem trucjes kent, maar zij is meer bezig met volwassen worden dan met het terugkrijgen van de vader.

Met acteurs Damian Ul, Ewelina Walendziak, Tomasz Sapryk, Rafal Guzniczak, Iwona Fornalszyk, Joanna Liszowska. De film won ondermeer de Gouden Leeuw op het Filmfestival van Gdynia.

De toegang is gratis maar reserveren is noodzakelijk wegens het beperkt aantal plaatsen. Er zijn momenteel nog enkele plaatsen vrij, wacht dus niet langer om in te schrijven!

Hierbij alvast de trailer:Geen opmerkingen:

Een reactie posten