maandag 28 november 2011

Mozaïek had 'The rhythm of music' goed te pakken ...

Op donderdag 24 november veroverden een tiental charmante Westvlamingen het hart van het Brakels publiek. Het vocaal ensemble Mozaïek bracht er sfeervolle koormuziek van 20ste eeuwse Britse en Amerikaanse componisten. Dirigente Griet Demeyer zat helaas zonder stem en kon de voorziene solostukken niet voor eigen rekening nemen. Maar dirigeren deed ze met des te meer overtuiging!
Het swingende The rhythm of life van Cy Coleman, de medley uit Porgy and Bess van Gershwin, de wondermooie sololiederen van Ralph Vaughan Williams en Britten (gebracht door reddende engelen uit het koor), de verstilde muziek van John Tavener, ... het viel allemaal in de smaak van de muziekliefhebbers die de zaal van de bib helemaal vulden.
Veerle Elst liet de vleugelpiano lyrisch en krachtig klinken tijdens de begeleidingen en de solowerkjes van Gershwin. En de bijzonder leuke toemaatjes rond global warming van Bob Chilcott bleven nog lang in het hoofd hangen ...
Voor de voorbereidende voordracht zat de vertelzolder helemaal gevuld. De twintigste eeuw had blijkbaar toch niet iedereen afgeschrikt.


Op naar 3 december nu ... iedereen klassiek!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten