dinsdag 18 oktober 2011

20 parels uit het alternatieve filmcircuit gratis te ontlenen!Een selectie films uit de betere Latijns-Amerikaanse cinema door Cinébib.

CinéBib is een project uitgewerkt door vzw Cinema Novo in opdracht van de provincie West-Vlaanderen en de provincie Oost-Vlaanderen met als opzet de bibliotheekbezoekers en – medewerkers meer voeling te laten krijgen met een ander filmcircuit en een alternatief te bieden voor het gemakkelijk toegankelijk en overwegend commerciële filmaanbod.

Gedurende drie maanden kan je kiezen uit twintig geselecteerde films van de voorbije tien jaar afkomstig uit de grootste filmlanden van het latijns-Amerikaanse continent.

Als achtergrondinformatie bij de twintig dvd's vind je de gratis Cinébib-brochure met een overzicht van de twintig dvd’s met hun korte inhoud alsook het artikel “de Latijns-Amerikaanse film” waarin een boeiend en grondig historisch overzicht wordt geschetst door filmkenner Erwin Lorremans, daarnaast vind je er ook nog een kort portret van het jonge Chileense talent Matias Bize.

Als proevertje een fragment uit de film “En la cama” (in bed) van deze regisseur. 
 
“een verfrissende en intrigerende prent die geen seconde verveelt…liefde kan triest zijn, maar tegelijk mooi, o zo mooi" (filmmagie)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten