dinsdag 2 augustus 2011

De Ronde van de Vlaamse Ardennen, enkele tips

Heel wat mensen haalden reeds het deelnemingsformulier voor de zomerzoektocht van Bibliotheken Vlaamse Ardennen op in onze bib. Vaak wordt deelgenomen met de familie, het gezin, een groep vrienden, ... De reacties zijn meestal zeer positief. De route wordt als bijzonder mooi ervaren en opent voor velen de ogen op enkele mooie stukjes natuur in eigen streek. De schepen van cultuur van Wortegem-Petegem liet ons zelfs weten dat ze zo gecharmeerd was door de onbekende kanten van Brakel ...
Af en toe krijgen we een vraag voor een tip rond een vraag die als moeilijk wordt ervaren. Nu staat er duidelijk in het reglement dat over de inhoud van de vragen niet gediscussieerd kan worden.
Echte tips geven, mogen we dus niet.
Omdat er echter al regelmatig mensen in de war waren door het feit dat één groot kunstwerk in de dekenale kerk momenteel achteraan apart staat opgesteld (moet gerestaureerd worden), willen we voor alle duidelijkheid wel zeggen dat met dat werk geen rekening moet worden gehouden bij het zoeken naar de naam van de kunstenaar die een aantal keer in de kerk is vertegenwoordigd. Gewoon goed rondkijken levert het antwoord wel op en in geval dit echt niet lukt (bijvoorbeeld als er net een eredienst of begrafenis is), biedt de folder achteraan in de kerk ook wel de nodige hulp...

Voor de schiftingsvraag kregen we al verschillende keren de vraag of we geen voorbeeldcijfer kunnen geven van uitleningen op een dag.
We verwijzen hiervoor om te beginnen graag naar ons jaarverslag (aan de balie van de bib of op deze blog) en geven als tip nog mee dat googelen op het internet met de termen 'uitleningen' en de naam van elke gemeente afzonderlijk telkens tussen de resultaten ergens naar de bibliotheekfiche leidt die heel wat nuttige gegevens bevat.

Heel veel succes gewenst!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten