maandag 6 december 2010

Gelukkige verjaardag, Klara!

Het was een echt verjaardagsfeestje, zaterdag 4 december, in de bib. Er waren nootjes en drankjes en kleurrijke versieringen. De kinderen van de gemeenteschool hadden - in opdracht van Zwarte Piet - heel wat prachtige tekeningen gemaakt ter ere van de jarige Klara en de klassieke muziek.
En de muziek ... die kwam als een warme deken over de bezoekers van de bib heen.
Klassieke muziek leeft, zoveel is zeker. Heel wat mensen stuurden verzoekjes in. Veel te veel voor 3 uur muziek. Een hardvochtige selectie drong zich dus op... De nummertjes werden door Katleen en Carmen aan elkaar gepraat, we speelden zelf dus eventjes radio in de bib! En onder de kerstboom lagen ingepakte cd's te wachten op hun 'blind date'. Op het einde waren die zo goed als allemaal de deur uit. Benieuwd of dat leuke verrassingen opleverde.
En toen kwam Klara zelf naar ons toe...
Tenminste, de sympathieke vliegende reporter Olav Grondelaers trotseerde de winterkou met zijn zendauto van de VRT om onze acties rond 10.20u live op radio te brengen.
Ook onze burgemeester was van de partij. Hij sprak voor alle Klara-luisteraars lovende woorden uit voor onze bib. Als promotie kan dat tellen!
Wie het stukje graag eens (her)beluistert: http://radio.klara.be/radio/10_herbeluisteren.php
(voor wie deze link niet werkt: gewoon http://www.klara.be/ en dan kiezen voor 'herbeluisteren')
Kies daar links bij de programma's voor 'iedereen klassiek' en klik dan rechts op 'beluister' bij het onderste van de blokjes. Spoel de speler dan ongeveer 1u20min. door.
Onze bib kreeg van Klara de mooie box 'Iedereen klassiek: muziek voor de 4 temperamenten'. Binnenkort in onze collectie, dus.
We wensen Klara van harte 10 nieuwe fantastische jaren toe en dragen voortaan met trots de titel van 'ambassadeur van de klassieke muziek'
Geen opmerkingen:

Een reactie posten