woensdag 6 oktober 2010

Ontmoeting met illustrator Carl Cneut

Het tweede leerjaar van alle Brakelse scholen mocht op uitnodiging van Bibliotheken Vlaamse Ardennen met de bus naar de Picturale in Ronse. Tijdens deze tweejaarlijkse happening rond Vlaamse illustratoren staat dit keer Carl Cneut centraal. De kinderen konden er originele werken van deze internationaal fel gewaardeerde illustrator bewonderen. Ze kregen ook het verhaal Eén miljoen vlinders te horen via kamishibai en mochten leuke educatieve opdrachtjes uitvoeren: een puzzel samenstellen, fragmentjes zoeken op de tentoonstelling, ..
Op de overzichtstentoonstellling van een 40-tal illustratoren kozen ze hun lievelingskunstenaar. Tenslotte mochten ze ook nog even gluren in de zaal waar werk van debutanten was tentoongesteld.
Voor of na het bezoek aan de Picturale mochten ze in de bib kennismaken met niemand minder dan Carl Cneut zelf. Hij liet de kinderen een zelfportret maken op een bijzondere manier. Een fragmentje uit één van de vele boeken die hij illustreerde kregen ze er als toemaatje bij.
Leerlingen en leerkrachten waren enthousiast...

Enkele foto's en een filmpje geven alvast een indruk van het gebeuren weer:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten