woensdag 8 september 2010

Topgitariste op 2 oktober in kerk van Zegelsem!

We zijn bijzonder fier binnenkort niemand minder dan de bekendste gitariste van België te mogen verwelkomen in Zegelsem in het kader van het Festival van Vlaanderen.
Raphaella Smits is een uitzonderlijke virtuoze op zowel achtsnarige gitaren als op historische instrumenten. Al jaren is zij een vaste waarde op de concertpodia van meer dan dertig landen. Naast recitals als soliste verzorgt zij tevens optredens in kamermuziekverband met gerenommeerde collega's als de gitarist Jorge Cardoso, de zangeres Liliana Rodriguez en het Ensor Strijkkwartet. Haar uitzonderlijke spel werd intussen vastgelegd op zo’n zeventien cd’s. Smits geniet tevens internationale faam als begeesterende pedagoge en als jurylid van talrijke muziekwedstrijden.
Samen met violist Eric Robberecht zal zij op 2 oktober, om 20u, werk vertolken van Paganini, Legnani, Schubert, Barrios (gitaar solo), Cardoso, Piazzolla en een creatie van Boudewijn Cox.
Erick Robberecht is eerste viool in het bekende Ensor Strijkkwartet. Vandaag combineert hij zijn functie als adjunct-concertmeester in de Munt met zijn opdracht als leraar kamermuziek aan het Brusselse conservatorium. Eric Robberecht was laureaat van de wedstrijd Dexia Classics.

Koop of reserveer tijdig je kaarten (10 euro, 8 euro voor 55+ en 5 euro voor 26-) in de bib.
Er is al behoorlijk belangstelling van buiten Brakel!!
Afzonderlijke receptiekaarten (Hof Van De Putte) aan 2 euro zijn ook te verkrijgen.

Een organisatie van de Werkgroep Festival van Vlaanderen Brakel en de bib, met de steun van het Gemeentebestuur Brakel en de sponsors:
Culturele Raad Brakel, ACK, Argenta Veronique Clara, Drukkerij Surdiacourt, Garage Van De Putte, Incomec-Cerex en TMVW.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten