dinsdag 6 april 2010

Folkmuziek in de bib, vrijdag 23 april, 20u

Elk jaar zet de bib een onderdeel van haar cd-collectie in de kijker. Deze keer is dat de folkmuziek. Een enthousiaste, jonge groep werd bereid gevonden een staaltje van deze muziek live uit te voeren in de bib, voor één keer niet in de zaal op de eerste verdieping, maar beneden, in het laagste gedeelte. Iedereen is van harte welkom! Gratis toegang maar graag reserveren vooraf.

Peut-être Demain trad voor het eerst op tijdens Gooikoorts 2007. Ze veroverden er met hun eigen gecreëerde dansbare folk-rockmuziek meteen de harten van het publiek. Het ene optreden na het andere volgde, in Vlaanderen, Nederland en Frankrijk. In 2009 werden ze eindwinnaar van de jaarlijkse wedstrijd Le Tremplin met als hoofdprijs een cd-opname. In oktober 2009 werd Peut-être Demain geselecteerd om in China ons land te vertegenwoordigen op het jaarlijkse International Folk Song Arts Festival te Nanning. En daarbij bleek dat ook de Chinezen vallen voor hun aanstekelijk enthousiasme....

De groep bestaat uit: Linde Carrijn uit Brakel (viool), Lisa Jordens (viool  zang), Frauke Bogaert (chromatische accordeon), Gielis Cautaers (drum en percussie), Wouter Devriese (Elektrische/akoestische gitaar) en Joren Cautaers, bas.

Hieronder alvast een voorsmaakje:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten